Г-н Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора,  гостува днес

...
Г-н Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора,  гостува днес
Коментари Харесай

Kметът на Стара Загора, Живко Тодоров гостува на Тракийски университет


Г-н Живко Тодоров, кмет на Община Стара Загора,  гостува през днешния ден в Тракийски университет. Поводът за визитата бе началото на втория мандат на проф. Добри Ярков като ректор на старозагорската алма-матер. Г-н Тодоров сервира своите поздравления за новото начало и изрази своето удовлетворение, че проф. Ярков още веднъж ще бъде отпред на Тракийски университет. Според кмета на старозагорската община точно с помощта на лидерските качества на сегашния ректор и усилената работа на неговия екип, сега Тракийски университет едно от най-авторитетните български висши образователни заведения и показва почтено Стара Загора освен в страната, само че и по-света.


-->
„ Тракийски университет има необикновен късмет да се намира на територията на Община Стара Загора! Нашите две институции работят доста добре, в синхрон и колаборация и вървим дружно напред. “ – съобщи проф. Ярков по време на срещата и добави: „ Това, към което дружно се стремим, е да задържим младежите в града и района, тук да останат да живеят, да учат, да основат фамилии, да се осъществят професионално и да работят за богатството на България.  Защото те са хората, които ще построяват бъдещето и ще пишат историята нашата страна в идващите десетилетия. Нещо повече – с Община Стара Загора работим в цялостен синхрон и сме подготвени дружно да подпомогнем икономическата промяна на района и прекосяването му към нисковъглеродна стопанска система. “



В рамките на визитата гостът имаше опция да прегледа и новоизградения Академичен информативен център, в който се обитава централната университетска библиотека. Г-н Тодоров бе извънредно впечатлен от просторните и съвременно оборудвани читални, пространствата за срещи и конференции.  В края на срещата проф. Ярков подари на госта за спомен книгата „ Началото “ с създател проф. Димитър Динев, която споделя за историята на висшето обучение в Стара Загора и построяването на корпусите на Тракийски университет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР